Vad är skillnaden mellan offshoring och outsourcing?

Har du koll på skillnaden mellan offshoring och outsourcing? Man kan på sätt och vis säga att offshoring är en väldigt specifik variant av outsourcing som går ut på att man placerar och bemannar delar av sin verksamhet i ett annat land för att få del av antingen billigare arbetskraft, eller mer och bättre kompetens. Det är numera vanligt att man använder aktörer i Kina och Indien och det är ett sätt att sänka kostnaderna för företaget ifråga.

Detta gäller ofta framför allt it, där Indien har har hittat en viktig position och det är en av anledningarna till att landet expanderar kraftigt inom området. Det finns flera anledningar till att utföra den här typen av omstrukturering av verksamheten. Det kan handla om att man vill lägga mer fokus på själva kärnverksamheten, eller att den här typen av kunskap inte finns tillgänglig bland personal under det tak man befinner sig under.

Bra att förstå skillnaden mellan offshoring och outsourcing

Det finns också andra fördelar, man kan bland annat använda skillnaden i tidszon för att hitta ett annat arbetsflöde där våran natt och deras dag är samma, så säga, vilket innebär att när du kommer till jobbet på morgonen är det uppgifter du delegerat redan klara. Bara detta är ju naturligtvis en frestande kvalitet som gör att företaget mer eller mindre får en 24 timmars verksamhet. Det är en av anledningarna till att denna lösning blir mer och mer populär.

Om du funderar på om du ska använda dig av outsourcing eller offshoring, och har frågor och funderingar när det gäller skillnaderna mellan dessa, kan du med fördel kolla in länken ovan, där du hittar ett företag med stor kompetens på detta område. De kan agera som bollplank för dig som letar efter effektiva lösningar till din verksamhet. Kontaktuppgifter finns på deras hemsida.